maanantai, 27. lokakuu 2014

mitähän hyllyyn laitettaisiin??....

 

Olimme muuttamassa kodissamme sisustusta tai oikeastaan huoneet vaihtoivat järjestystä ja yks kaks meillä oli kaksi kapeaa Ikean billy hyllyä yli ja makuhuoneemme entiset yöpöytävalot.  Minne nämä laitettais??

Billy-hyllyt löysivät paikan ruokailuhuoneesta ja kun pyörittelin noita lamppuja käsissäni laitoin ne hetkeksi hylyyn ennen kuin miettisin heille lopullista sijoituspaikkaa.... no sen kauemmaksi niitä ei sitten tarvinnutkaan viedä :)

Mukan hylyihin pääsivät syvä täulukehys jossa on kuivatettu morsiuiskimppuni, valokuvia minulle rakkaista ihmisistä ja riihimäen lasipurkki (mummolta ssatu) jossa on ylioppilasruusujeni terälehdet.

Mielestäni aika toimiva ja kiva sisususelementti joka on koottu vanhoista jo olemassa olevista tavaroista.  Mahtavaa :)

 

IMG_0623.jpg

maanantai, 27. lokakuu 2014

ihastuttava mökki

Tämän sain lahjaksi ja ihastuin siihen oitis!!

Tämä ei suurempia esittelyjä kaipaa, vaan puhuu puolestaan :)

IMG_0627.jpg       IMG_0628.jpg

maanantai, 27. lokakuu 2014

valoprojekti vuosien takaa

Tämän luomuksen olen tehnyt vuosia sitten.  Olen aiemmin tehnyt myös oranssisävyisen mutta se on on aikojen saatossa mennyt rikki ja nyt minulla on enää tämä vihreän sävyinen.  Voisin kyllä taas joskus väkertää enemmän puna-oranssiin menevän...

Kukat on tehnyt maalaamalla akvareiilipaperi vahvoilla akvarelliväreillä mieluisiksi.  (Teippaa paperi johonkin alustaan ohuesti reunoista niin paperi ei kupruile kun se kuivuu.  KOstuta ensin paperi ja värjää vasta sitten väreillä)

Kun paperi on kuivunut irrota teipit ja öljyä paperit ohuesti tavallisella ruokaöljyllä (älä köytä oliiviöljyä) ja anna  taas kuivua. 

Piirrä sabluuna ja sitten vain alat leikkeleen niin monta kukkaa kun valoköynoksessä on valoja.  Kukat kieritään valon ympärille ja niitataan niin, että niittien taipuvat osat tulevat sisäpuolelle (siistimmän näköinen ja hei oranssisävyiseen kannattaa käyttää kuparinvärisiä niittejä)

Aluksi on vielä sen verran "rasvainen" ettei kannata suoraan esim. suoraan tapettiin kiinni roikkumaan.  Mulla kun on jo muutamia vuosia ollut niin ei enää irtoa mitään ja voi laittaa mihin haluaa :D

Tässä vielä muutama kuva!

IMG_0602.jpg  IMG_0603.jpgIMG_0609.jpg       IMG_0610.jpg

sunnuntai, 26. lokakuu 2014

Spätzle-pannu

Toinen saksalaisvaikutteinen ruoka on Spätzlepannu

Spätzleä saa myös yleensä Lidlistä kun on saksan/alppien- viikko

Tähän ruokaan tarvitset:

* Spätzleä

* jauhelihaa

*herneitä

* porkkanoita 1-2

* ruokakermaa (ja mahdollisesti vielä hieman maitoa)

* mausteita

minä en kokkailessa käytä paljon mittoja- teen todella paljon silmämitalla ja mututuntumalla :)  Jos tarvitset lisätietoa joistakin määristä niin kysy vain rohkeasti

Elikkäs paista jauheliha pannulla.

Kun jauheliha on  vaaleanruskeaa lisää joukkoon porkkanasuikaleet ja herneet. Paista vähän aikaa ja mausta seos (suola, pippuri, paprikajauhe, jauhelihamauste, fondia, yrttejä) ja lisää sitten joukkoon ruokakerma ja jos määrällisesti tarvis niin vielä maitoa. Jos pidät niin voit heittää joukkoon myös lihaliemikuution.

Nyt heität sekaan Spätzlet (jos käytät esim 250g jauhelihan niin riittää noin 100-150 gr Spätlzeä) ja annat pienellä lämmöllä tekeytyä noin 15 min. niin että Spätzle on pehmennyt.

Guten Appetit!

20141012_180823-normal.jpg

sunnuntai, 26. lokakuu 2014

saksalaisvaikutteinen pyttipannu :)

Ihan ensimmäiseksi anteeksi epätarkkaa kuvaa- kännykällä otettu!

Olen yleensä sellainen kokki joka avaa kaapit ja katsoo mitä löytyy ja sen jälkeen aletaan heitteleen pannuun ja kattiloihin mitä mieli tekee ja usein lopputulos on aika maukas ellei jopa superhyvää vaikka ulkonäöllä ei ehkä voikaan niin kehua - mutta makuhan se pääasia on eikös niin?

No niin eli ensimmäinen tässä saksalais-sarjassa olisi nyt tällainen kyhäelmä:

*Lidl- saksa viikolta ostettu valkomakkara (Weisswurst)

-(Tässä välissä sanon, että olen täysin tietoinen siitä ettei tätä makkaraa saa oikeastaan paistaa vaan se "lämmitetään" kiehuneessa vedessä mutta kun olen kokeilunhaluinen kotikokki ;) )

* Lidl- saksaviikolta ostettua eteläsaksalaista perunasalaattia öljy ja etikkapohjalla

* sipuli

* kananmuna

* päälle olen pursottanut valkomakkaroiedn mukana tulleen imeläsinappi pussin

Kuori valkomakkara ja pilko se pieneksi.  Ruskista pilkottu sipuli pannulla ja lisää joukkoon makkaranpalat.  Kun nämä ovat ottaneet hieman väriä lisää joukkoon muutama lusikallinen perunasalaattia.  Nyt voit maustaa ruuan vielä esim. paprikajauholla, pippurilla (suolaa en laittas kun siä on jo aika paljon valmiiksi) ja mitä muuta tykkää, esim yrttejä.

Lopuksi heitä sekaan vielä kananmuna, sekoita ja tarjoile imelän sinapin kera.

Aluksi voi maistua hieman erilaiselta tai siis maistuukin erilaiselta kuin perus suomalainen pyttipannu mutta tämä on kiva vaihtoehto sille!

Tässä vielä kuva

 

20141011_173412-normal.jpg