Jos kesällä on kerännyt raparperit talteen niin tässä on hyvä resepti miten sitä voi nyt syysiltoina hyödyntää.
Helppo ja hyvän makuinen raparperipiirakka:
Pohja:
150 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja sekoita. Sekoita kuivat ainekset yhteen ja lisää. Vaivaa taikina sileäksi. Tämä onnistuu mielestäni parhaiten käsin. Voitele vuoka ja levitä taikina siihen. (pyöreä piirakkavuoka).
Täyte:
n. 0,5 l raparperinpaloja
1 tlk. kermaviiliä
1 kananmuna
2-3 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
Sekoita kaikki paitsi raparperinpalat yhteen ja kaada piirakkapohjan päälle. Lopuksi ripottele raparperinpalat päälle tasiaisesti joka puolelle ja eikun uuniin.
Uuni: 200 ¤C ja n. 20-30 min.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.