Toinen saksalaisvaikutteinen ruoka on Spätzlepannu

Spätzleä saa myös yleensä Lidlistä kun on saksan/alppien- viikko

Tähän ruokaan tarvitset:

* Spätzleä

* jauhelihaa

*herneitä

* porkkanoita 1-2

* ruokakermaa (ja mahdollisesti vielä hieman maitoa)

* mausteita

minä en kokkailessa käytä paljon mittoja- teen todella paljon silmämitalla ja mututuntumalla :)  Jos tarvitset lisätietoa joistakin määristä niin kysy vain rohkeasti

Elikkäs paista jauheliha pannulla.

Kun jauheliha on  vaaleanruskeaa lisää joukkoon porkkanasuikaleet ja herneet. Paista vähän aikaa ja mausta seos (suola, pippuri, paprikajauhe, jauhelihamauste, fondia, yrttejä) ja lisää sitten joukkoon ruokakerma ja jos määrällisesti tarvis niin vielä maitoa. Jos pidät niin voit heittää joukkoon myös lihaliemikuution.

Nyt heität sekaan Spätzlet (jos käytät esim 250g jauhelihan niin riittää noin 100-150 gr Spätlzeä) ja annat pienellä lämmöllä tekeytyä noin 15 min. niin että Spätzle on pehmennyt.

Guten Appetit!

20141012_180823-normal.jpg